Når er det på tide med en ny mobiltelefon?

Mobilen er et stadig viktigere verktøy i dagens moderne samfunn. Her lagres viktig og personlig informasjon, bussbilletter og kontaktinformasjon. Den brukes også ofte for å lagre minner som bilder og videoer fra arrangementer eller reiser. Siden telefonen brukes relativt ofte er det viktig at den alltid er i god stand. Men når vet du at det er på tide med ny mobil?

Redusert batterilevetid

Ingen batterier lever evig, og dette gjelder også mobilens batteri. Moderne mobiltelefoner har ofte et forhåndsbestemt antall oppladninger før batteriet eller hele telefonen må byttes ut. At det tar kortere tid mellom hver gang du må lade er derfor et tydelig tegn på det snart er på tide med et bytte. Kjemikaliene i batteriet begynner da å brytes ned, og vil holde på strømmen i en kortere tidsperiode. Dette resulterer i at du må lade mobilen opptil flere ganger daglig, som er svært upraktisk for mange.

Trege eller ikke-fungerende applikasjoner

Et annet tegn på at du bør vurdere en ny mobiltelefon er om applikasjonene dine ikek fungerer som de skal. Noen ganger vil ikke applikasjonene åpnes, som kan være et tegn på mangel på lagringsplass. Det kan også bety at du ikke lenger har den programvaren som behøves, eller at telefonen ikke lenger vil oppdateres til den nyeste versjonen. Dette skjer med de fleste eldre modeller etter et bestemt antall år.

Skader på mobil eller skjerm

Det er fort gjort å få en sprekk eller andre skader på mobilskjermen, for eksempel dersom den faller i bakken. Dersom dette skjer, vil skjermen være dårligere beskyttet mot ytre påkjenninger som støv og smuss. Innimellom kan skjermen presentere visuelle presentasjonsproblemer som lyse eller mørke vertikale linjer eller tilfeldig flimring. Dette gjør det ofte vanskelig å se innholdet på mobilen, og går utover brukeropplevelsen.

Når du får ny mobil bør du derfor beskytte denne fra starten av, for å forlenge levetiden. Skalhuset har mange flotte deksler og skjermbeskyttelser til dette formålet.