Nye hagemøbler som gjør uterommet ditt komplett

Vinteren er faktisk en god tid for å modernisere hagemøblementet, lenge før vær og vind faktisk tillater at du bruker mye tid i hagen. Gode hagemøbler gjør det hyggeligere å være i hagen, og kanskje blir det «hjemmeferie» i år også?

Tenk fine sitteplasser og forskjellige soner

Det er smart å gå en tur gjennom hagen når du skal finne inspirasjon til nye hagemøbler. Det kan være at du finner noen nye rolige kroker og områder som står ubrukt i dag. Kanskje en enkel hagebenk kan være det som skal til? Den kan dessuten flyttes til forskjellige steder i hagen, slik at det er enkelt å prøve ut ulike løsninger.

Tilfeldig utplasserte møbler er sjelden en god løsning, og det er nyttig å prøve å dele inn hagen i flere forskjellige soner. Det kan også være en hjelp når hagen skal møbleres, da det blir enklere å velge hagemøbler som faktisk kombinerer form og funksjon.

Tidsbesparende løsninger for deg som vil ha en lettstelt hage

Det er mange forskjellige faktorer og variabler som avgjør hvor lettstelt hagen din vil være. Det gjelder selvfølgelig både valg av plen, blomsterbed og gangveier, men i tillegg også type hagemøbler og hvordan de plasseres. Det kan for eksempel være fornuftig å plassere hagemøbler på områder der det ikke er plen, slik at du ikke trenger å flytte på møblene hver gang plenen skal klippes. Enkle plattinger er både rimelige og raske og bygge, steinlegging eller grus kan være andre alternativer.

Å henge opp møbler kan også være en smart løsning. En hengekøye er sannsynligvis det enkleste valget, i hvert fall hvis det finnes noen passende trær og/eller husvegger som hengekøyen kan festes til. Hengestoler og -sofaer leveres dessuten i en rekke forskjellige versjoner, og disse kan være både praktiske og dekorative. Det anbefales helt enkelt å tenke utenfor boksen når du kjøper nye hagemøbler.