Slik sparer du mye penger på bildeler og service

Å eie bil kan være svært dyrt, samtidig som det faktisk er mange som er helt avhengige av bilen i hverdagen. Bilen er et uvurderlig fremkomstmiddel der det ikke finnes et godt utbygget kollektivtransportnettverk, noe som dessverre er tilfelle mange steder i Norge. Derfor er det også mange nordmenn som er interessert i å spare penger på bilhold.

Velg rimelig service og alternative deler

Til å begynne med er det viktig å huske på at service som regel kan utføres på valgfritt godkjent bilverksted, uten at det skal påvirke garantien fra produsenten. Derfor kan det også være en del penger å spare på å ikke alltid benytte merkeverksted.

Dessuten finnes det også et bredt utvalg alternativer til standard originaldeler fra produsenten. Når det gjelder for eksempel BMW deler, er det mulig å velge mellom både originale deler, uoriginale deler, såkalte ettermarkedsdeler og renoverte deler. Noen av disse kategoriene inneholder deler som er hentet ut fra vrakede biler, noe som også betyr at helt fine deler får en ny sjanse.

Spar der du kan, men ikke utsett nødvendig vedlikehold

Det er noen småting, som for eksempel påfyll av spylervæske og skifte av vindusviskere, som absolutt alle bileiere faktisk kan klare selve. Likevel vil de fleste bilverksteder også tilby slike tjenester, og du kan spare en del penger på å velge bort enkelte unødvendige småting. Noen er også komfortable med å for eksempel skifte kupefilter på egen hånd.

Samtidig finnes det områder der du virkelig ikke bør utsette nødvendig vedlikehold, av flere forskjellig grunner. Bremsesystemet er et godt eksempel, der skifte av klosser kan forebygge et mye mer kostbart skifte av skiver. Dessuten handler det selvfølgelig også om sikkerhet, noe som er umulig å måle i kroner og øre. Heldigvis er det da også økonomisk fornuftig å ikke utsette slikt nødvendig vedlikehold, noe som forhåpentligvis gjør beslutningen enda enklere.