De beste tipsene for å reise til Island

Planlegger du en tur til Island? Her er noen av de beste tipsene for å få mest mulig ut av din reise til dette fantastiske landet.

Utforsk naturen på Island

Island er kjent for sin utrolige natur, og det er mange måter å utforske den på. En av de mest populære aktivitetene er å dra på fotturer rundt vulkanene og i de vakre fjellene og dalene. Det finnes et bredt utvalg av stier og ruter som passer for alle nivåer av ferdigheter. Du kan til og med dra på vulkantur omkring utbruddssteder for vulkanene i ulike vanskelighetsgrader.

En annen flott måte å oppleve naturen på Island er å dra på en båttur rundt øya. Du kan seile langs kysten og få en fantastisk utsikt over de dramatiske klippene og fjordene. Du kan også ta en båttur til en av Islands mange øyer og oppleve det unike dyrelivet.

Opplev de varme kildene

Island er kjent for sine varme kilder, og det er en opplevelse du ikke bør gå glipp av. En av de mest populære varme kildene er Den Blå Lagune, som ligger i nærheten av Reykjavik. Her kan du bade i det varme, mineralrike vannet og nyte den fantastiske utsikten.

Det finnes også mange andre varme kilder rundt om på øya. Du kan dra på en tur til en av de mindre kjente kildene og oppleve den avslappende atmosfæren. Mange av de varme kildene er også omgitt av vakker natur, så du kan nyte en fantastisk utsikt samtidig som du slapper av i det varme vannet.

Utforsk Reykjavik

Reykjavik er Islands hovedstad og den største byen. Byen har mye å tilby, fra kulturelle attraksjoner til gode restauranter og shoppingmuligheter. Ta en spasertur langs den vakre havnen, besøk det imponerende Hallgrimskirkja, eller utforsk det livlige nattelivet. Hallgrimskirkja er en ikonisk kirke i Reykjavik, og du kan ta heisen til toppen for å få en fantastisk utsikt over byen.

Gå rundt i de sjarmerende gatene i gamlebyen og besøk butikker, kafeer og restauranter. Du kan også besøke det islandske nasjonalmuseet for å lære mer om landets historie og kultur. Reykjavik er også et godt utgangspunkt for å utforske resten av landet, med mange turoperatører som tilbyr guidede turer til de mest populære attraksjonene.

Prøv islandske delikatesser

Island har en unik matkultur, og det er mange spennende delikatesser å prøve. En av de mest kjente rettene er hakarl, som er fermentert hai. Dette er en spesiell smaksopplevelse som ikke passer for alle, men det er definitivt verdt å prøve hvis du er eventyrlysten.

Du bør også smake på islandske lammeretter, som er kjent for sin gode kvalitet og smak. Hangikjöt er en tradisjonell islandsk rett som består av røkt lammekjøtt. Kjøttet blir først kokt og deretter røkt over bjørkeved, noe som gir det en spesiell og deilig smak. Andre lokale spesialiteter inkluderer tørket fisk, røkt laks og skyr, en tradisjonell islandsk yoghurt. Skyr er en yoghurt som er tykkere og mer kremaktig enn vanlig yoghurt. Den har en mild og frisk smak, og er ofte spist til frokost eller som en sunn dessert.

Island er et fantastisk reisemål med mye å tilby. Utforsk den spektakulære naturen, opplev de varme kildene, utforsk Reykjavik og prøv de unike islandske delikatessene. Med disse tipsene er du klar for en minneverdig reise til Island.