Lån med betalingsanmerkning

Har du betalingsanmerkning? da er du ikke alene. Mer enn 250.000 personer har betalingsanmerkning, noe som tilsvarer 5.3% av befolkningen – det sier sitt. Det er mange årsaker til at vi får betalingsanmerkning, og det er heller ikke så viktig hvorfor, men det har sine konsekvenser.

Det kan være vanskeligere å få sms lån med betalingsanmerkning, mobilabonnement og ellers kjøpe noe på kreditt. Enkelt utleiere av bolig kan også finne på å ta en kredittsjekk av deg.

Alt i alt er en betalingsanmerkning en utilgivelig påminnelse om at du skylder penger og eneste måte å bli kvitt den på, er å få betalt den regningen som anmerkningen er basert på. Det er også mulig å få flere anmerkninger noe som gjør regnestykket enda mer komplisert.

Medsøker – kan hjelpe deg med å få lån

Som tidligere nevnt, er en kredittvurdering hva de fleste bedrifter baserer seg på når de skal sjekke om du er en kunde som vil betale regningene dine. Selv om du har en anmerkning liggende vil det ikke være umulig å få lån.

Med en medsøker vil banken, som regel, ha en betydelig lavere risiko ved å låne deg penger, og kan ofte være villige til å komme med et tilbud – spesielt ved en eventuell refinansiering.

Du skal være oppmerksom på at dette innebærer et stort ansvar. Medsøker pleier å være nære venner og familie, noe som kan være gjenstand for krangel, fortvilelse og oppløsning av forhold, om forpliktelsene ikke blir overholdt.

Hvorfor betalingsanmerkning er så viktig

En kredittscore er bankenes viktigste verktøy til å se om potensielle kunder vil overholde betalings forpliktelsene sine. Uten å gå i detalj, er en kredittscore en nøye analyse av demografiske forhold, inntekt og gjeldsforpliktelser, som kalkuleres på bakgrunn av såkalt Big Data. Det er mer en sannsynlighetsberegning enn noe annet, og et verktøy bankene bruker flittig.

Da betyr det noe om du har betalingsanmerkning. Selv for de mest trivielle ting kan det bli en barriere om det står registrert noe sted du ikke har betalt regningene dine. Det er et utilgivelig system.

Tenk langsiktig

Selv om du har en betalingsanmerkning, vil det ikke være umulig å få mer lån, men da må du tenke langsiktig, og sterkt vurdere en refinansiering. Det beste du gjør mot seg selv og din økonomi er å bli kvitt en eventuell anmerkning. Så kan du eksempelvis bruke de sparte pengene på en tur til Havanna.

Det er dessverre slik at en anmerkning ikke går vekk av seg selv. Har du muligheten, er en medsøker et ypperlig alternativ til å se gjelden vokse og du kan få samlet alle utestående regninger under ett. Dreier det seg om et mindre beløp kan det være lurt å vurdere et sms lån, sammen med medsøker så du får lavere rente og kan få samlet alt under en paraply.