Cuba Libre – oppskrift og historie

Cuba er et eksotisk land, og med eksotiske land hører det til eksotiske drinker. Noen vil nok rynke på nesen når man leser hva ingrediensene til en Cuba Libre er – og fortsatt kaller det for en eksotisk drink. Men pytt, den smaker godt, den er enkel å lage og den gjør nytten i solsteken, så hvorfor ikke?

Slik lager du en Cuba Libra

En Cuba Libre er i stor grad den samme drinken som mange nordmenn stort sett kjenner som «Kaptein Morgan». Med andre ord er det rom og Cola som skal mikses her, sammen med en bit av lime eller sitron som prikken over I-en. Du trenger altså ikke mye utstyr for å mikse sammen en Cuba Libre – oppskriften er som følger:

  1. Fyll et glass med isbiter.
  2. Ha i 4cl med rom, og omtrentlig dobbel mengde med Coca-Cola, eller etter smak.
  3. Skvis ut saften fra en lime (eller sitron) og pynt glasset med resten av limen.

Hvilken rom du bruker lar vi overlate til fantasien, selv om enkelte eksperter (og til og med produsenter av rom) mener at det kun er spesifikke merkevarer som kan benyttes for å lage den ekte og originale Cuba Libre-drinken.

Drinkens historie og betydning

Selve navnet betyr intet annet enn «et fritt Cuba». Cuba er at land som har vært under okkupasjon av ulike styremakter, og som ble selvstendig så sent som i 1902. Ifølge historien hører det da til at denne drinken oppstod, som et resultat av løsrivelsen da Cuba startet en krig mot Spania i 1899.

Så selv om drinken er enkel å lage, så smaker den godt, og du vet at du drikker «en del av historien». Faktisk regner mange Cuba Libre som en av verdens mest kjente drinker, så der fikk du den, «White Russian»!