Cuba – karibisk øy og land i ett

Den karibiske øya Cuba har en svært innholdsrik historie, en meget spennende kultur og ikke minst et behagelig klima for oss frosne nordmenn. Med sine 11,4 millioner innbyggere er republikken større enn hva mange kanskje forestiller seg, og med hele 2,4 millioner innbyggere i hovedstaden Havanna er det absolutt en storbyferie man må belage seg for dersom man skal reise hit.

Reise til Cuba

Å reise til Cuba betyr en ferie som vil inneholde kritthvite strender, yrende folkeliv, eksotisk musikk og mat og en livsglede/kultur man ikke opplever alt for mange andre steder i verdenen. Selv om landet har utviklet seg betraktelig de siste tiårene, så er det fortsatt mye som henger igjen siden landets forrige revolusjon. Her er det altså mye historie å spore – og nostalgi for den som vil kalle det det.

Ellers finnes det massevis av spennende utflukter på Cuba, med alt fra båtturer og fiske til salsakurs og mer barnevennlige aktiviteter. Spansk er for så vidt det offisielle språket på Cuba.

Når bør man reise til Cuba?

Cuba har et tropisk klima som gjør at det er varmt på øya hele året, men man deler gjerne inn sesongene etter den «tørre» og den «våte» årstiden. Anbefalt reiseperiode for solslikkende turister er perioden mellom november og april, ettersom dette er da det er minst nedbør.

Det betyr ikke at temperaturene er noe lavere enn den grunn – snittemperaturen i overnevnte periode ligger på rundt 28 grader. Reiser man om sommeren kan man regne med kraftig regn i perioder, samtidig som temperaturen i snitt ligger på rundt 30 grader. Merk deg også at i perioden fra august til oktober er det stor orkanfare på Cuba, så om man ønsker å unngå disse er det i alle fall best å unngå en reise dit i denne perioden.