Havanna – hovedstaden på Cuba

Havanna er hovedstaden på den karibiske øya Cuba. Det er også øyas desidert største by, da omkring 2,4 millioner av den totale befolkningen på 11,4 millioner mennesker bor i hovedstaden. Dette er byen du vil besøke dersom du ønsker å oppleve noe helt unik – en helt spesiell by både hva kultur, arkitektur og menneskeliv gjelder!

Reise til Havanna

Den cubanske hovedstaden kan tilby litt av hvert når det kommer til severdigheter. Byen, og øya ellers, har en lang og innholdsrik historie der mange kulturer blandes. Øya var lenge en spansk koloni, og følgelig er det offisielle språket i Havanna spansk. Samtidig er mye av arkitekturen preget av dette, kombinert med den inspirasjonen som er hentet fra det moderne Amerika.

Spesielt kjent er Havanna for sine amerikanske veteranbiler, som man nærmest kun kan oppleve på denne øya. Her er historien godt bevart gjennom oppussing og vedlikehold av klassiske biler, så du som ser for deg Cuba og Havanna som i en av de mange filmene du har sett, vil nok få sjokk når du opplever hvor likt det faktisk er som på lerretet.

I Havanna kan du se alt fra historiske bygninger i små og trange bakgater, til å oppleve markeder, salsadans, havnepromenaden eller en fisketur med (forhåpentligvis) eksotisk fangst.

Når bør du reise til Havanna?

Klimaet i Havanna (og på Cuba ellers) gjør at man kan reise dit når som helst på året. Dog anbefales det å reise i perioden mellom november og april, ettersom dette er den tørre årstiden. Da unngår man de tropiske regnstormene som ofte brått melder sin ankomst om sommeren. Og ikke minst orkansesongen, som går fra august til oktober.

Gjennomsnittstemperaturen ligger uansett på mellom 28-30 grader på Cuba, året rundt, med en snittemperatur på 25 grader i vannet. Du vil altså trives både på land og i vann når du besøker Havanna!