Velg lamper som virkelig gir rommet noe ekstra

Føler du at det er noe som mangler i det nyoppussede rommet, til tross for at du har lagt ny parkett, malt veggene og fornyet interiøret? Da kan det være den riktige belysningen som mangler, men heldigvis er det enkelt å oppgradere med flotte nye lamper.

Lamper som er tilpasset rommet

Alle rom har forskjellige behov når det gjelder belysning, og det gjelder ikke minst rom med flere bruksområder – som stua eller soverom. På soverommet trenger du god belysning på dagtid, som gjør det enkelt å finne fram i skuffer og skap. Samtidig trenger du leselys og stemningsbelysning, kanskje i form av en stilig nattbordslampe og matchende stå- eller vegglamper.

Det er selvfølgelig mulig å velge lamper som er diskret tilpasset interiøret, og for eksempel går ton i ton med fargen på nærmeste vegg. Samtidig kan det være spennende med lamper som virkelig skaper en kontrast. I den forbindelse er lettplasserte lamper, som nattbordslamper og andre bordlamper, smarte og enkle løsninger.

Hvor smart skal belysningen være?

Det har blitt svært enkelt å gjøre belysningen i hjemmet smart, enten det skjer i form av smartplugger, egne lyspærer eller helintegrerte løsninger. For de aller fleste er de forskjellige økosystemene fortsatt litt forvirrende, og det kan være lurt å gå for en løsning som ikke er altfor avansert. I noen rom kan det være smart med helautomatisk styring av lys, basert på for eksempel tid, bevegelse og andre faktorer. På soverommet er det likevel ikke helt sikkert at smart belysning er så veldig smart, med tanke på forskjellige søvnmønstre og andre behov.

Husk også på at det er enkelt å gjøre enhver «vanlig» lampe smart med nye pærer. Derfor kan du trygt ha fokus på selve armaturen når du velger lampe – og heller gjøre den smart i etterkant hvis du ønsker det. Da kan du velge fritt blant alle lamper på markedet.