Vin passer til nesten enhver anledning

Rødvin, hvitvin rosevin, uansett hva du foretrekker, er vin en ypperlig drikk, som også kan nytes som alkoholfri. Selv om Norge ikke er et vinland nødvendigvis, er det mer og mer utbredt å nyte et glass til hverdag og fest. Selv om vi ofte går etter smaken av vin alene, er det også i kombinasjon med mat vin gjør seg best. Dette er nok veldig individuelt, men det er et godt tips å prøve diverse kombinasjoner for den beste matopplevelsen. Prøv også en Cuba Libre om du trenger et avbrekk fra vin.

Nyte et glass vin hjemme

Et glass vin i ro og mak hjemme er det mange som nyter. Her skal du være forsiktig, fordi det er aldri en god ide å gjøre det til en vane, men en gang iblant skader ingen. Faktisk, er et anbefalt å drikke vin i små mengder, fordi det er godt for hjertet og blodomløpet ellers.

Vin på restaurant

På restaurant har du mange valgmuligheter. Noen restauranter kan skilte med et godt utvalg, og da er det ofte husets rødvin som faller i smak. Det er fordi husets vin er nøye utvalgt av vinleverandøren, Her er kriteriene, at vinen skal passe for de aller fleste og at prisen skal være noe lav. Dette er som regel det beste alternativet, spesielt om du ikke er så bevandret i vindruenes verden.

Du kan også spørre servitøren om den kan hjelpe deg (eller noen andre ansatte), siden det ofte er en utvalgt person som har kjernekunnskap om vinene restauranten fører. Hvor god denne informasjonen er varierer, men det skader ikke å prøve.

Vin på rivieraen

Reis en tur til den franske rivieraen og ny et glass hvitvin der den hører hjemme. Frankrike er velkjent for alle typer viner, men spesielt hvitvin og rødvin har en spesiell plass i dette landets historie. Franskmennene kan faktisk spore produksjonen av vin helt tilbake til flere århundrer før vår tidsregning, noe som sier sitt.

Det er rundt regnet 38000 ulike vinprodusenter i Frankrike. Dette er et enormt tall, og du skal nok forlenge ferien om du vil gå gjennom de fleste av disse. Bare antallet viser hvor viktig vin er, og hvor store variasjoner du kan regne med et er på smaker, kvalitet og nytelse.

Ja, som du skjønner er vin en drikk du kan nyte hvor som helst. Men drikk i moderate mengder, fordi noen typer vin kan gi deg en bakrus som sitter godt i kroppen. Et par glass med kraftig rødvin er alt du trenger før kroppen har noe å jobbe med neste morgen.