Respekterer du din partners grenser?

De siste årene har det blitt mer og mer fokus på hendelser der kvinner og menn føler seg seksuelt utnyttet. Seksuelle overgrep trenger ikke bare være i form av voldtekt, men det kan være at motparten føler at hans eller hennes grenser ikke respekteres. #Metoo har satt fokus på enhver persons rett til å sette sine egne grenser i alle seksuelle relasjoner. Det mange glemmer er at alle personer har disse grensene, også i parforhold. I mange forhold glemmer man å snakke om disse grensene, og da er det lett å tråkke over streken selv om intensjonen er god.

Tøye grensene

Det er ingenting i veien med å tøye grensene i et seksuelt forhold hvis begge partene er enige om hvordan dette skal gjøres. Nøkkelen til et godt sexliv er god kommunikasjon. Når man prater om hva man liker og ikke liker vil man også fort finne ut hva partneren aksepterer, og hvor grensene går. Dersom den ene parten i forholdet har behov for å gå ut forbi partnerens grenser burde dette gjøres veldig gradvis og i takten til den begrensede parten. Det er fullt mulig å tøye strikken litt og litt for å teste ut hva parten kan akseptere og ikke, men dette må fungere under god kommunikasjon. Dersom man alltid respekterer partnerens grenser vil man oppleve at man kan finne på mye moro i senga, og oppdage nye måter å oppnå orgasme på.

Individuelle forskjeller

Alle mennesker er skapt forskjellige, og grensene vi setter for oss selv er utrolig viktige å forholde oss til. Enhver grense kan også være flytende, som vil si at man gjerne kan teste ut hvor nærme grensen man kan gå før man sier stopp. Så lenge man hele tiden er ærlig med seg selv og med sin partner er det ingenting i veien for at man prøver seg frem. Hvis man for eksempel har restriksjoner mot å ta inn leketøy i senga, men ønsker å teste ut hvor grensen på dette går sammen med sin partner kan man starte med noe enkelt. Man kan starte med en enkel liten buttplug, og dersom dette føltes bra og innenfor begges grenser kan man utvide med en liten penisring eller vibrator. Ved å holde det enkelt i starten, og utvide i et sakte tempo mens man prater åpent om erfaringene man gjør seg vil man kanskje oppleve at grensen kanskje var litt mer tøyelig enn man først trodde.