Barbados – en liten introduksjon

Idylliske Barbados er en øystat som ligger plassert øst i Karibia (les om Cuba også). Her kan du derfor nyte den rolige karibiske atmosfæren som råder blant lokalbefolkningen, mens du tilbringer late dager på stranden. Det fantastiske klimaet er tropisk, og byr på en behagelig temperatur hele året. Selv om Barbados tilhører verdensdelen Nord-Amerika, er levestandarden ganske høy.

Ettersom klimaet er tropisk, kan du oppleve regn, fra og med juni og ut oktober. Du bør derfor bestemme deg for hvilken periode som passer for deg, med forbehold om regnsesongen. Barbados er en drømmedestinasjon for deg som er interessert i vannsporten surfing. Her kan du derfor ta med deg surfebrettet for å forsøke deg på et av verdens beste surfesteder, som eksempelvis Soup Bowl.

Den kjente surferen Kelly Slater, har uttalt at dette er et av hans favorittsteder når det gjelder surfing. Hvis du er en av dem som reiser til Barbados for å utforske vannsport, bør du også få med deg windsurfing på legendariske Silver Sands. Du kan selvsagt også dykke i den klarblå sjøen, om du foretrekker roligere aktiviteter i vann.

For å få med deg den nydelige naturen og det klarblå havet, bør du ta deg en tur med et katamarancruise. Du kan da få øye på havskilpadder og andre attraksjoner som lokalbefolkningen er stolte av. Du kan også ta en tur med en ubåt for å se skipsvrak og andre naturskatter, som ligger under vannoverflaten.

Den vakre øya Barbados tilhører øygruppene De små Antiller, som ligger i Det karibiske hav. I forhold til øyas størrelse, er Barbados ganske tettbefolke,t med en befolkning på rundt 300 000. Her kan du unne deg luksus på et av de mange førsteklasses hotellene som ligger langs den vakre kystlinjen i Karibia.

Den travleste byen på øya – Bridgetown

Barbados tilhørte Storbritannia helt frem til 1966, og det lokale språket er generelt engelsk. Det er derfor ikke vanskelig å kommunisere med den vennlige lokalbefolkningen. Du kan fremdeles finne spor etter det som en gang var en øy, som tilhørte Storbritannia. Dette da både golf og cricket er aktiviteter som fremdeles er populært.

Hovedstaden heter Bridgetown, og er en populær by for turistene. Dette er derfor den travleste byen på øya, som byr på flere aktiviteter som du ikke vil gå glipp av. Du kan blant annet besøke parken National Heroes Square, som er et vakkert syn med sine mange fontener og monumenter. Du kan også besøke St. James Parish Church, som er en av de eldste kirkene.

En annen by som er verdt et besøk, er den nest største byen Speightstown. Dette er en kolonialby som ble etablert i 1630. Her finner du enkelt frem til mange spennende butikker som du gjerne ikke vil gå glipp av. Dersom du ønsker å se flere byer, er det ingen sak å kjøre fra nord til sør på øya. Det anbefales derfor at du vurderer en leiebil.

Det er også verdt å besøke byen Holetown, som ligger i Saint James på øyas vestkyst. Den første engelske bosettingen valgte å etablere seg i denne byen i 1625. I dag finner du universitet McGill University i denne byen. Hvert år blir Holetown Festival avholdt i februar, til minne om den første engelske bosettingen.

Dersom du planlegger godt vil du raskt få et overblikk over øyas byer. Oistins er den tredje største byen, med sine 2 300 innbyggere. Her kan du nyte den rolige idyllen som du forventer i Karibia. Med sine langstrakte hvite strender vil du garantert kunne slappe av, slik at du kan nyte ferien din. Hvis du er heldig, vil lokalbefolkningen også by opp til tradisjonell dans.

Aktiv og urban ferie

Strandliv Barbados
Trenger du egentlig flere unnskydlninger enn dette bildet?

Ved å tilbringe ferien i hovedstaden Bridgetown, får du en aktiv og urban ferie. Her er selvfølgelig stranden midtpunktet, og danner grunnlaget for at ferien din skal bli vellykket. Det her er her du kan slikke sol eller bedrive yoga i vannkanten. I tillegg er det her du kan bedrive tiden med vannsport, som surfing og dykking. Dersom du ønsker å få med deg aktiviteter over vann, vil en jeepsafari være et godt alternativ.

Du kan også være med på en helikoptertur, slik at du kan nyte utsikten over det vakre landskapet ovenfra. En helikoptertur over den idylliske løya Barbados vil du aldri glemme. En båttur langs den flotte kysten vil også bidra til at ferien din blir en uforglemmelig opplevelse. Hvis du er heldig kan du få øye på både havskilpadder og andre fargerike fisker.

Dersom du ønsker å utforske dykkerferdighetene dine, anbefales det at du besøker North Point fyrtårn, som ligger nord på øya. Her kan du se unike fiskearter og nydelige koraller. Før du tar på deg dykkerutstyret bør du sette deg inn i hvilke rev som passer best, for den uerfarne og erfarne dykkeren.

Det er også verdt å få med seg noen av de historiske minnesmerkene. Barbados museum så dagens lys allerede i 1933, og er plassert i bydelen Garrison. Her kan du blant annet se noe av interiøret som tilhørte de britiske bosetterne som bodde på øya før i tiden. Det anbefales også å ta en tur innom et teater. Her fremføres lokal dans og musikk til glede for turistene.

Her er det mange steder å shoppe

Når det er tid for shopping finnes det mange gode shoppingmuligheter i Barbados. Her finner du enkelt frem til både suvenirer, klær, kosmetikk, mat og bøker. Dersom du er en tilhenger av designerklær er dette en gylden sjanse. Før du starter shoppingrunden, anbefales det at du oppdaterer deg om hvilke rabatter Tax-Free gir deg.

Det er hovedsakelig hovedstaden Bridgetown, som byr på de største shoppingmulighetene. Det anbefales at du tar en tur innom kjøpesenteret Dacostas som er plassert i den historiske bygningen Colonnade. Her finner du over 40 butikker, som tilbyr det meste innen suvenirer, klær, sko og designvesker.

Limegrove Lifestyle Centre ligger plassert i byen Holetown. Dette populære kjøpesenteret rommer utallige butikker, der du kan handle tollfrie varer. Her finner du en rekke designbutikker som blant annet Louis Vuitton, Burberry, Michael Kors og Ralph Lauren. Det kan derfor være smart å sette av nok penger, slik at du får en designveske med i kofferten din. Er du heldig kan du finne karibiske gullmynter på salg – sjekk den lokale antikkforretningen, fordi dette kan være en god investering.

Sheraton Mall er et annet stort kjøpesenter som er verdt et besøk. Hele 120 butikker er plassert i denne flotte to etasjers bygningen i Sergeants Village. I denne bygningen finner du også en kinosal og andre underholdningstilbud. Du kan også sjekke underholdningskalenderen, slik at du kan få med deg noe av det som skjer på den kulturelle scenen under oppholdet ditt.

Spis ute og nyt den fantastiske maten

Restauranter i Bridgetown
Ser det ikke innbydende ut?

Om du er på Barbados bør du få med deg de gode og smakfulle rettene som serveres i restaurantene. Maten som serveres her blir gjerne betegnes som Bajan kjøkken, som har blitt påvirket fra både afrikansk, indisk og portugisisk matlaging. I tillegg har matlagingen på Barbados blitt inspirert av irsk, britisk og kreolsk kjøkken.

Den nasjonale retten på Barbados består av fisk og en god krydret saus. Dersom du ønsker kjøtt i stedet, får du servert svinekjøtt med søtpoteter som er krydret godt. Barbados tilbyr karibisk matlagingskunst som garantert vil imponere smaksløkene dine. Du velger selv i hvilken grad du ønsker å spise på en formel restauranter eller ikke.

Derom du velger en uformell restaurant kan du nyte en smakfull grillaften rundt en grill med sand under føttene. Her serveres du ofte dagens fisk som er fanget av de lokale fiskerne, som er tilberedt etter kunsten regler. Dersom du ønsker å få den beste matopplevelsen på Barbados, anbefales det at du planlegger nøye før du reiser.

I tillegg til å oppleve den lokale matlagingen, bør du også få med deg den lokale underholdningen. The Cliff ligger strategisk plassert, slik at du kan nyte middagen med en nydelig utsikt over det vakre havet. Dersom du er på jakt etter en kveld på et utested etter restaurantbesøket, bør du reservere bord på Scarlet på Paynes Bay.

Få deg nye venner på byen

Hvis du er en av dem som elsker en kveld på et utsted, bør du planlegge godt før du entrer dansegulvet i Barbados. Her er det gode muligheter for at du kan få en helaften. Her kan du velge om du ønsker en rolig og avslappende ferie, eller om du ønsker å tilbringe tiden på et utsted ut i de sene nattetimer. Du bør i noen tilfeller ta hensyn til utestedets dresskode.

Barbados by på eksklusive nattklubber som allerede er verdenskjente for sin karibiske stemning. Det anbefales å besøke nattklubber der andre celebre ferierende gjester tilbringer tiden i ferien. Du kan da få med deg den lukrative stemningen. Dersom du er heldig vil du oppleve å komme inn som VIP gjest, der du kan ta del i fester sammen med kjendiser.

Den populære Limegrove West Bar er en av de mest populære utestedene i Holetown. Her kan du nyte live underholdning hver uke. Dersom du ønsker å tilbringe kvelden på mindre formelle steder, bør du ta en tur innom St. Lawrence Gap, som ligger i Christ Church. Her kan du nyte live musikk og servering hver kveld hele uken.

Mullins Beach er en annen favoritt, der du kan nyte kvelden på den hvite sandstranden etter at du har spist en deilig middag. Her serveres tradisjonell mat fra det karibiske kjøkken, og ikke minst internasjonale retter som garantert vil sette smaksløkene i gang. Etter middagen kan du bevege deg til baren, som normalt er åpen til rundt midnatt.

Hva kan egentlig måle seg med en ferie her?

Det finnes ingenting som kan måle seg med en ferie på Barbados. Her kan du velge mellom utallige overnattingssteder i ulike prisklasser. De mest populære overnattingstedene ligger plassert i Holetown på vestkysten, og i hovedstaden Bridgestone. Ved å undersøke godt på forhånd kan du finne frem til lukrative overnattingsteder i andre byer også.

Holetown gir deg muligheten til å nyte de hvite sandstrendene under hele ferien. Her kan du finne hotellovernattinger til rimelige priser, selv om prisnivået ofte ligger opp mot norske priser. Før du velger overnatting kan det være lurt å bestemme deg for hvilken type ferie du ønsker. Her får du overnattinger som garantert vil imponere deg.

Ved å feriere i hovedstaden Bridgestone vil du lettere ta del i den urbane atmosfæren. Her kan du legge inn et besøk på den mest populære stranden under oppholdet. Du kan også velge om du ønsker å feriere i en klassisk ferieleilighet, eller om du ønsker å booke et hotellrom. De klassiske ferieleilighetene gir deg gjerne større frihet under oppholdet.

Dersom du er på jakt etter luksus i ferien, kan du enkelt finne et overklassehotell som byr på det aller meste. Her er standarden høy om du velger å gå for en litt mer stivere prisklasse. Her kan du nyte eksklusive treningsrom, spa og andre fasiliteter som du gjerne ikke får tilbud om på andre overnattingssteder, som du finner på Barbados.

Hvordan kommer du til Barbados?

Før du bestemmer deg for å bestille dine flybilletter, er det viktig at du har klart for deg hvilke datoer som passer for ditt opphold. Du bør da sammenligne priser på både hotell og overnatting, for at du skal få mest ut av ferien din. Flyselskapene British Airways, Iberia og American Airlines er blant dem som tilbyr flygninger til Barbados.

En flyreise til Barbados tar opp til to døgn om du flyr direkte, noe som kan inkludere en overnatting. Dersom du velger å bruke tid på en lengre mellomlanding, vil du få muligheten til å oppleve flere destinasjoner på reisen. Du kan velge å mellomlande i London der du kan besøke London Eye eller Big Ben, før du flyr videre til Barbados.

Når du ankommer Barbados lander du på Grantley Adams International Airport. Denne flyplassen ligger rundt 13 km fra hovedstaden. Herfra kan du ta en buss direkte til Bridgestone og andre byer. Du kan selvsagt også ta en taxi direkte til hotellet ditt. Du vil som regel finne en ledig taxi på flyplassområdet.

Det anbefales også at du leier deg en leiebil. På denne måten vil du lettere kunne reise rundt, slik at du kan se den karibiske naturen på nært hold. Du må derimot være forberedt på at du må kjøre på venstre side av veien. De ansatte på flyplassen snakker som regel engelsk. Det er derfor ingen sak å få svar på dine spørsmål om du lurer på noe, i forbindelse med reisen videre til overnattingsstedet.