Hvordan rengjøre bilen?

Det er alltid en god følelse å kjøre rundt i en nyvasket og ren bil. Spesielt om du også har rukket å polere bilen etter kunstens regler. Dersom du ikke har tid til å gjøre dette selv, kan det anbefales å levere bilen inn til et firma som kan ta seg av rengjøringsjobben.

Derimot er det en trend at stadig flere velger å gjøre denne jobben selv. Det finnes derfor et stort utvalg av rengjøringsmidler i butikken eller på bensinstasjonen. Rengjøringsjobben går mye raskere om du har riktige rengjøringsprodukter tilgjengelig.

Moderne rengjøringsmidler til bil er som regel drøye i bruk, og dekker gjerne opp til et helt års forbruk. Før du setter i gang med å rengjøre bilen, gjelder det å ha kontroll over hvilken rekkefølge de ulike produktene skal brukes.

Avfetting fjerner smuss

Du tenker gjerne ikke alltid over hvor mye kjøring på norske veier skader billakkens overflate. Både søle, salt og fukt kan skade lakken over tid. Det anbefales derfor at du starter rengjøringen ved bruk av en effektiv avfetting.

Du bør også se over bilens deler i tilfelle det er nødvendig med videre vask og rengjøring, av felger og annet metall. Du finner effektive produkter som er tilpasset for rengjøring på disse spesialområdene.

Når det er tid for håndvask av bilen, anbefales det at bilen plasseres i skyggen, slik at den ikke står i direkte sollys. Du bør også være sikker på at du har spylt bort rester av rengjøringsmidler og smuss. Benytt gjerne myke svamper og vaskekluter i microfiber, for å unngå at du skader lakken. Det er ikke så mye vanskeligere enn å hogge ned et juletre.

Ikke glem innvendig vask

Etter at du er ferdig med håndvask av bilen, kan du gå videre med polering av bilens overflate. Med en god og effektiv poleringsmaskin, fjerner du enkelt mindre riper og andre skader på lakken. Riktig polering vil gi glansen tilbake i lakken.

Hvis du ønsker en skinnende overflate, er det viktig at du ikke undervurderer bruk av voks. Voksing av bilen bidrar til at lakken beskyttes, når bilen atter en gang skal kjøres på norske veier. Det er viktig å ikke overdrive med voksen. Et tynt lag med voks vil vare i flere måneder.

Ingenting er som en ren og skinnende bil. Det er derfor viktig at du ikke glemmer å rengjøre bilen innvendig. Før du begynner med denne jobben, bør du sørge for å støvsuge bilen. Både dashbord og vinduer kan deretter vaskes lett ved bruk av en microfiberklut.