Hvordan hogge ned et juletre?

Det er ingenting som gir en bedre julestemning enn det å hogge juletreet selv. Det krever gjerne god planlegging, men er en utmerket måte å få tak i årets juletre. Mange av oss ønsker nettopp derfor å hogge juletreet selv hvert år. Du bør derimot være sikker på at du har lov å hogge juletreet før du finner frem øksen.

Dersom du ønsker å hogge ned juletreet selv, bør du kontakte noen som tilbyr en slik aktivitet i nærheten av der du bor. Det anbefales at du gjør dette uten å bryte loven. Du kan i verste fall få en klekkelig bot på flere tusen kroner.

Julen er preget av tradisjoner, som skaper glede hvert eneste år. Det er derfor flott å kunne planlegge hvordan juletradisjonen kan videreføres, år etter år. Ingenting gir bedre julestemning enn å dra ut i skogen for å finne det perfekte juletreet, mens snøen daler ned.

Finn det perfekte juletreet

De fleste av oss ønsker å pynte juletreet på lille julaften. Dette er kvelden før den store dagen, og det er tid for å legge alle julegavene under juletreet. Du bør derfor planlegge julehogsten i god tid før den tid.

Det er riktig nok ikke alltid at vi er like heldig med været. På mange steder tilbys det selvhogst av juletre i forbindelse med at det serveres julegløgg og julekaker. Dette er derfor en ypperlig mulighet til å få den rette julestemningen, sammen med andre mennesker.

Noen steder brukes det lang tid på å forberede årets julehogst. Dersom du er riktig heldig kan du også få muligheten til å sitte i hest og slede. Dette er gjerne en opplevelse som garantert får deg i ekte julestemning.

Oppbevar juletreet kjølig

Hvis du er så heldig at du finner det perfekte juletreet før tiden, anbefales det at du oppbevarer juletreet kjølig. Du kan da hogge juletreet opptil en måned, før det skal pyntes på lille julaften.

Temperaturen bør være lavere enn syv grader for at juletreet skal holde seg vakkert i lengre tid. Det anbefales selvsagt at du hogger det så nært julaften som mulig. Du bør også vurdere hvilken tresort som passer best i din stue.

En fjelledelgran er et utmerket alternativ for deg som skal hogge juletreet selv. Dette treet drysser ikke like mye som andre trær som kan brukes som juletre. Derimot kan både en vanlig gran eller furu, også tilfredsstille forventningene dine.