Flotte varmelamper som tar deg gjennom den kalde vinteren

Norsk høst, vinter og tidlig vår er kjølig og lunefull. Da er det ikke rart at varmelamper er svært populære på norske terrasser (ikke helt som på Havanna hvor det ikke er nødvendig), balkonger og uteplasser. En varmelampe lar deg være utendørs i praktisk talt alle typer vær, uten at det verken er ukomfortabelt eller særlig kostbart.

En elektrisk varmelampe er førstevalget

Det finnes mange forskjellige varmelamper på markedet, hovedsakelig innenfor kategoriene gass og elektrisk. I private hjem er elektriske varmelamper helt dominerende. Når det gjelder uteservering og restauranter brukes det noe mer gass, men det er av praktiske grunner. I en privatbolig vil elektriske flotte varmelamper være det klart beste valget.

En elektrisk varmelampe trenger selvfølgelig en del strøm, men det er viktig å huske på at en effekt på for eksempel 2000 watt tilsvarer en vanlig stor panelovn. Når varmelampen da bare er i bruk en time eller to, blir forbruket svært begrenset. Det er selvfølgelig bra å ha et forhold til forventede kostnader, men det er neppe varmelampen som velter strømbudsjettet.

Derfor er infrarøde varmelamper så effektive

Det er kanskje ikke umiddelbart logisk at elektriske varmelamper er mer effektive enn gass, men noe av forklaringen er å finne i selve konstruksjonen. En elektrisk varmelampe produserer strålevarme, i form av infrarøde bølger. Det er sikkert mange godt voksne nordmenn som husker stråleovner på bad og i gang, som i dag er mer eller mindre helt erstattet med gulvvarme og andre varmekilder. Denne teknologien fungerer likevel svært godt utendørs, da den bare varmer opp området som treffes av de infrarøde strålene – og ikke luften rundt varmelampen.

Denne forskjellen er spesielt tydelig jamført med gass. Brenning av gass produserer også varmestråling, alle har kjent på strålevarmen fra et bål, men dessuten er det mye energi som forsvinner i forbrenningsprosessen.

Pass på å få på plass varmelampen allerede i dag, da får du maksimal uttelling for den i løpet av vintersesongen.