Beste kaféer for frilansskribenter

I Norge er det mange som bruker fritiden sin til å skrive tekster og artikler – eller oversette for den saks skyld. Det å være fleksibel, og kunne jobbe hvor som helst når som helst er noe som tiltrekker oss nordmenn ganske mye. Som frilansskribent kan man jobbe hvor som helst, så lenge man har en PC, MAC eller annen enhet med tilgang på internett.

Mange som jobber med dette fortrekker å jobbe hjemmefra, og ta kaffen sin der, da dette er billigere. Men jobbing hjemmefra krever plass og en behagelig arbeidsplass i hjemmet. Dette er det jo ikke alle som har, og derfor foretrekker å dra til en kafé isteden for å jobbe.

Fordelen med å jobbe fra en kafé, eller på et delt kontor for den saks skyld, er at man får kommet seg litt ut, samtidig som man får konsentrert seg. Men hvor er det best å sitte om man foretrekker å jobbe på kafé? Det er det vi skal diskutere i denne artikkelen. Nå varierer det jo litt hvilke kaféer som er tilgjengelig hvor i landet, men noen kaféer finnes i nesten alle norske byer.

Beste kaffe vs. beste atmosfære

God kaffe er viktig for de fleste, man ønsker tross alt ikke å betale dyrt for noe som ikke er noe godt. Men iblant må god kaffe gå på kompromiss med en god atmosfære. Så her handler det meste om hva man setter som høyeste prioritet; beste kaffe eller beste atmosfære. Om man er på utkikk etter den beste kaffen, kan Espresso House og Starbucks være de beste valgene. Om man derimot foretrekker en god atmosfære, er det kanskje lokale (og ofte mindre) kaféer som tiltrekker mest.

Gode tilbud på mat og drikke

Sitter man ofte på kafé og jobber, bør man se etter kaféene som har regelmessige tilbud på mat og drikke. Det vil si tilbud i form av tilbudsapper, kaffekort og lignende. Starbucks og Espresso House er gode eksempler på dette. Begge disse kaféene tilbyr både tilbudsapp og kaffekort, slik at du får fordeler når du handler der ofte.

Kaffekort er veldig vanlig også hos andre kaféer, men med en tilbudsapp får du også avslag og tilbud utenom dette. Nylig startet Espresso House også med et abonnentstilbud, som gjør at man kan drikke opptil én kaffe eller te i timen til bare 199 kr i måneden. Den eneste nedturen med dette abonnementet, er at det kun gjelder for svart kaffe, som er dårlige nyheter for de som foretrekker andre kaffedrikker.

Det dyreste er ikke alltid det beste

Hvis man er opptatt av komfort og en behagelig atmosfære, vil vi nok anbefale andre kaféer enn Espresso House og Starbucks. Disse kaféene kan ofte minne om «fastfood»-kjeder, med tanke på at de fleste som kommer dit ikke pleier å sitte der lenge. De har derfor ikke den koselige kafé følelsen mange er ute etter når de skal jobbe. Med det nevnt, så er de nok blant de mest populære blant både studenter og skribenter.